Over Tamara

Het denken en doen van mensen, daar ben ik altijd nieuwsgierig naar geweest.
Waarom doen we wat we doen en willen we wat we willen?

Wat drijft ons? Wat gebeurt er nu echt onderling tussen hen?

 

Energie en resultaat

Ik krijg er energie van als ik kan bijdragen aan de ontwikkeling van mensen. Samen op zoek gaan naar hoe iemand de beste versie van zichzelf kan worden. Dat is voor mij overigens niet hetzelfde als “perfect” functioneren. Het is in balans zijn en tevreden zijn met wie je bent en wat je doet. Dus keuzes maken die echt bij jou passen, ook als dat buiten de bekende lijntjes is.
Als je dit doet, plukken jij en je omgeving hier de vruchten van.
Goed functioneren is hierna moeiteloos. Je goed voelen ook.

 

Ruime ervaring

Mijn werkervaring en scholing liggen binnen de (complexe) psychosociale hulpverlening.
Hier heb ik ruim een decennium lang kennis en ervaring opgedaan op het gebied van menselijk denken en -gedrag, groepsdynamica en persoonlijke ontwikkeling. Mensen motiveren zie ik als een leuke uitdaging, ik ben open en vind gemakkelijk aansluiting.

Mijn jarenlange ervaring van werken met groepen, komt goed van pas in het coachen van teams. Ik doorzie snel wat er tussen teamleden speelt, hoe de rollen zijn verdeeld en wat er nodig is om weer tot een goede en werkbare situatie te komen. Met een open houding, zonder te oordelen, ga ik aan de slag. Maar ook met de nodige scherpheid, omdat ik het onderste uit de kan wil halen.

 

Doortastende aanpak

Mijn kennis en ervaring wil ik voor een bredere doelgroep inzetten. Niet enkel voor mensen die ernstige problemen ervaren, maar ook juist mensen die zich willen ontwikkelen, stress ervaren of zoekende zijn. Mijn ervaring is dat zij vaak binnen een aantal afspraken grote vooruitgang kunnen boeken. Ik denk dat het belangrijk is om aan jezelf te blijven werken. Net zoals er aandacht is voor gezond eten en voldoende beweging is, hoort jezelf mentaal in orde houden daar ook bij.

Als zelfstandig coach en trainer weet ik hoe ik mijn klanten in beweging krijg.
Wat je van mij kunt verwachten?
Een aanpak vanuit gelijkwaardigheid is voor mij belangrijk. Daarnaast zul je merken dat ik doortastend ben en je niet naar de mond zal praten. Dit kan soms lastig zijn, maar is wel nodig om tot resultaat te komen. Anderen omschreven mij vaker als: zorgzaam en directief.
Vertrouwen en verbinding vormen altijd de basis. En als het even kan liefst ook nog met wat humor.

Het is niet mijn doel om alles te weten.
Mijn talent is om jou te helpen het zélf te weten.