Wie een huis bouwt, start met het maken van een bouwtekening: ook wel een blauwdruk genoemd.
Hierop zijn alle basiskenmerken zichtbaar.
De blauwdruk van een mens kun je hiermee vergelijken, het is de basis van hoe je in elkaar zit.
Kennis hebben van jouw blauwdruk en begrijpen waarom je de dingen doet zoals je ze doet is waardevol. Door bewustwording, sta je steviger en kun je gerichte keuzes maken om je te ontwikkelen.
Tussen teamleden zorgt het voor meer begrip.
Maar ook voor meer effectiviteit en plezier.
Je krijgt er energie van, als je doet wat van nature bij je past. Positieve energie straal je uit.
Kennis hebben van je blauwdruk is een essentiële stap naar mentale gezondheid, geluk, samenwerking en succes.
Blauwdruk coaching en training werkt graag met professionals met lef, die zelfbewust zijn of dit willen worden en beseffen zij zelf een belangrijke spil zijn in de gewenste verandering. Stress verminderen, op een directe, eerlijke manier en vanuit gelijkwaardigheid het contact aangaan. Verbinding maken tussen gedachten en het lijf. Geen zweverig gedoe, maar goede gesprekken, inzichten, positiviteit en beweging vormen de basis.
Het is niet mijn doel om alle oplossingen te weten. Mijn talent is om jou te helpen het zélf te weten.
Er zijn teveel mensen die niet lekker in hun vel zitten, niet doen waar ze echt goed in zijn of waarbij samenwerking niet tot synergie leidt. Mijn missie is dat mensen gezond en gelukkig zijn en stress geen belemmering voor hen is.
Het denken en doen van mensen, daar ben ik altijd nieuwsgierig naar geweest.
Waarom doen we wat we doen en willen we wat we willen?
Wat drijft ons? Wat gebeurt er nu echt onderling tussen hen?
Ik krijg er energie van als ik kan bijdragen aan de ontwikkeling van mensen.
Samen op zoek gaan naar…
Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek vertel je mij welke belemmeringen je ervaart. Samen bekijken we welke doelstellingen je wilt behalen en wat hiervoor nodig is.
Het is mogelijk om gesprekken in kantoorsetting te voeren. Daarnaast bied ik ook wandelcoaching aan, waarbij we actiever zijn en de natuur opzoeken. Als een wat creatievere inslag meer bij je past, heb ik daarvoor ook de juiste tools.
De duur van een individueel traject is afhankelijk van je doelstelling. Een gemiddeld traject bestaat uit zo’n 7 coaching sessies. Een traject waarvoor meer coaching sessies nodig zijn, is bijvoorbeeld het herstel van burn-out.
Lees hier meer over de verschillende vormen van coaching en wanneer coaching iets voor jou is.
Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek vertellen jullie mij welke belemmeringen jullie ervaren. En welke doelstellingen jullie voor ogen hebben.
Ik maak vervolgens plan op maat dat specifiek bij jullie wensen aansluit.
Volledig afgestemd op jullie vraag kan dit variëren van een korte interactieve workshop tot een langer traject waarbij meerdere teamtrainingen worden gepland.
Het doel van een teamcoachingstraject of training is altijd om tot inzicht, beweging of groei te komen. Op een manier die bij jullie past. Door gebruik te maken van uitdagende werkvormen en creatieve ideeën houden we het leuk.
Het geleerde echt toepassen in de praktijk: Dat is voor mij een must.
Individuele coaching
Een coachingssessie van een uur kost €80,- excl. BTW
Coaching wordt niet door zorgverzekeraars vergoed.
Een mogelijkheid is om het zelf te financieren.
Dit is echter niet voor iedereen haalbaar en vaak ook niet nodig.
Vaak zijn er binnen bedrijven budgetten beschikbaar om jezelf te ontwikkelen. Hier kun je als werknemer gebruik van maken. Dit heet dan een keuzebudget of ontwikkelingsbudget.
Uit onderzoek blijkt dat veel werknemers hier onvoldoende bewust van zijn. In 2018 maakte slechts een derde van de werknemers hiervan gebruik.
Een werkgever staat er vaak positief tegenover, omdat het toont dat een werknemer gemotiveerd is. Ook plukt de werkgever net zo goed de vruchten van het resultaat: een gemotiveerde werknemer die weet wat hij wil, zich goed voelt, effectief werkt en daardoor leidt tot een hogere omzet.
Burn-out klachten die niet opgepakt worden, kunnen tot langdurig ziekteverzuim leiden, wat ook voor de werkgever ongunstig is.